Vi bygger matbord i alla prisklasser.

Om oss - Vår story

Historien bakom West Coast Tables började 2014 i Stenungsund när Christian byggde sitt första bord i samband med att han och hans familj inte hittade något bord dom riktigt ville ha ute i butikerna och istället valde att bygga sitt egna.

Vill du se våra bord i verkligheten innan du bestämmer dig?
Du är alltid välkommen att boka besök på Skoggärdet 401,
444 93 Spekeröd för att få rådgivning av mig.

”Jag älskar hantverk och gör varje bord med
stor passion och omtanke för dig.”

– Christian Persson

Passion för naturmaterial.

Idéen väcktes när vi precis flyttat till vår gård. Vi skulle ha inflyttningsmiddag med våra vänner och behövde ett matbord. Vi sökte med ljus och lykta men hittade inte något som vi riktigt gillade då de flesta borden kändes fabriksgjorda och ostabila.

Jag bestämde mig för att gå ut i verkstan och göra ett eget. Jag använde mig av de material som fanns till hands och byggde mitt första bord. 

Väl på inflyttningsmiddagen fick jag frågan om var jag köpt bordet – jag förklarade då att jag byggt det själv och snabbt fick jag in flera förfrågningar om specialbyggda bord.

Än idag byggs borden för hand i verkstan här på gården i Stenungsund. Jag bygger varje bord omsorgsfullt och med stor passion. Jag utvecklar ständigt mitt sortiment för att nå det du som kund söker. Materialval och design är stilren och andas skandinavisk industriell känsla.

 

Hållbart & starkt.

Borden byggs med exklusiv ek. Kvistar och befintliga märken bevaras och på så vis blir varje bord unikt och ger en härlig känsla av liv i ert hem. Underredet består av kallvalsat stål som vi själva designat och tillverkas av en svensk samarbetspartner. 

Benen väger ca 13 kg styck och det finns justerbara fötter, möjlighet finns att få i valfri färg efter tycke och smak. Kombination med limträ och stålben gör våra bord till dom stabilaste och robustaste på marknaden som kommer att glädja din familj i många generationer.

Vad våra kunder säger.

ANNA HAGELBERG
Läs mer
Otroligt nöjda med vårt matbord! Över all förväntan. Bättre service, känsla för finish och detaljer går inte att hitta.
CAMILLA JANSSON
Läs mer
Vi älskar vårt nya matbord! Rustikt,stabilt och så himla snyggt! Passar perfekt i vårt nya kök. Tack Christian för superservice!
LOUISE HOLMSTRÖM FROSTHAMMAR
Läs mer
Är så nöjd med mitt nya matbord Christian gjorde till mig. Blev pricken över i i mitt nya kök. Vackert, häftigt och hög kvalitet. En möbel att njuta vid i många år framöver. Stort tack!!!
CHRISTINE BEDINGER
Läs mer
Vi är jättenöjda med det fantastiskt fina bord vi fick levererat till oss idag! Bordet är så gediget och snyggt, och färgen granit som vi valde är klockren! Christian är en mycket skicklig hantverkare och dessutom gjorde han en ansträngning utöver det vanliga då han hjälpte oss så att vi kunde få bordet utlevererat till vårt lantställe i Skärgården. Våra varmaste rekommendationer!!
Föregående
Nästa