Tips på påskpyssel hemma vid matbordet

Har du, precis som många andra, svårt att komma på roliga aktiviteter att hitta på med barnen? Slutar det ofta med en tur till lekplatsen och sen hem för att titta på tv, precis som förra helgen? Då har jag några tips! 💬

Att hitta på något med hela familjen behöver inte alltid innebära lång planering eller dyra utflykter. För oss räcker det oftast med en mysig eftermiddag hemma, där vi umgås med barnen och samtidigt hittar på något roligt. Barnen älskar när vi samlas runt matbordet för att skapa något tillsammans. Varför inte baka, rita, pärla halsband eller pyssla?

Hemma hos oss är det just nu pyssel som är nummer ett enligt barnen, vilket är något som även vi vuxna tycker är roligt och kan vara med på! Brukar ni pyssla hemma? Om inte - ge det en chans nu till påsk, det är kul! Och det kommer definitivt uppskattas av både stora och små. ✂️

Enkelt och snabbt påskpyssel | Ett ägg blir en gullig påskhare

Oavsett om ni är vana pysslare eller om ni inte vet vad en piprensare är så kommer här några enkla tips på pyssel nu inför påsk:

• Måla ägg. Släpp lös fantasin och strunta i om det inte blir vackert som ett konstverk, det viktiga är att ha roligt med familjen!

• Gör påskkort. Snöa inte in på att ett påskkort måste föreställa ett ägg eller en hare - fram med sax, glitter och färg för att skapa något unikt att ge bort som en uppskattad påskpresent till någon familjemedlem.

• Dekorera påskris. Ett påskris behöver inte bestå av kala björkkvistar. Testa dig fram med olika sorters kvistar och låt barnen skapa små dekorationer att hänga där i! Kanske hittar ni några fina kvistar videung?

Samla familjen vid bordet och låt kreativiteten flöda! 🌷

Glad påsk!

Vill ha också beställa ett specialdesignat matbord till ditt hem?

Se våra rustika träbord här.

LÄS VÅRA ANDRA INLÄGG