Så fixar du enkelt och smärtfritt middagsbjudningen

Äntligen dags för helg!

Nu nalkas helgen och då är det trevligt att bjuda hem vänner för att sofistikerat sippa på ett glas vin och äta god mat. Det många istället överrumplas med är stressen över att hinna handla till 3-rätters menyn efter jobbet och laga middagen från grunden samtidigt som du dukar. Plötsligt drunknar du i ett diskberg precis när gästerna anländer. Känner du igen dig?

Här delar jag med mig av några tips för hur du på ett enkelt sätt fixar middagsbjudningen på ett smärtfritt sätt.

• Ta reda på gästernas matpreferenser i förväg, då slipper du obekväma situationer som annars kan uppstå när du exempelvis serverar en köttbit till en vegetarian. ⁣

• Fördrinkar är underskattat! Det är alltid trevligt att få något gott att dricka och gästerna känner sig avslappnade och välkomna. Ett glas bubbel duger gott och väl. Tänk på att även erbjuda ett alkoholfritt alternativ.⁣

“Täck inte hela bordet med en duk, låt istället det rustika träplanket förhöja känslan.”• En dukning behöver inte vara avancerad eller ta lång tid för att ändå sätta en extra go touch på kvällen. Mitt bästa tips är att redan kvällen innan börja ta fram finglasen och tallrikarna från vitrinskåpet. Duka med servetter i linne, många tända ljus och färska snittblommor i vas. Täck inte hela bordet med en duk, låt istället det rustika träplanket förhöja känslan. 🌲⁣Genom att duka kvällen innan sparar du tid på dagen D och du ser dessutom om det saknas något som du behöver komplettera med under handlingen.

• Tid är en bristvara, för alla, så gör det enkelt för dig med maten. Det finns ingen lag som säger att du måste göra din potatisgratäng själv från grunden och det är helt okej att köpa det mesta halvfärdigt (eller helt färdigt). Ingen behöver någonsin veta att du inte stått i köket i 4 timmar, släpp prestigen och prioritera umgänget och de goda samtalen.

⁣Har du något bra tips du vill lägga till? Dela gärna med dig! ⁣

Ha nu en riktigt trevlig helg! 🍷

LÄS VÅRA ANDRA INLÄGG